Huom! Asiakaspalvelussa ja sähköpostiin vastaamisessa saattaa esiintyä jonkin verran viivettä vuonna 2020 johtuen ohjelmiston kehittäjän asepalveluksesta.

L'Math oppilaitoksissa

L'Math on erinomainen ohjelmisto tunti- ja harjoituskäyttöön.

 

Tunnille ja kotiin

L'Math perustuu Ylioppilastutkintolautakunnan luomaan Digabi Rich Text Editor -projektiin, joka on tekstieditori matematiikan kaavojen ja kuvankaappausten tuella. L'Mathin peruseditori muistuttaa sähköisessä ylioppilaskokeessa käytettävää vastauseditoria, joten L'Math kelpaa yo-treenaamiseen.

Ohjelmistolla voi luoda, muokata ja tallentaa työkirjoja joissa voi olla sivuja, kuvia, tekstiä ja kaavoja. Työkirjan voi tallentaa ja avata, joten se on kätevä esimerkiksi perinteisen matematiikanvihkon korvikkeeksi.

L'Math on pelkkä tekstieditori, eikä se sisällä CAS-järjestelmää tai laskinta, joten sitä kannattaa käyttää esimerkiksi TI-Nspire CX CAS -opiskelijaohjelmiston kanssa.

 

Opettajan työkaluksi

L'Mathilla voi kirjoittaa tehtävien vastauksia ja tehtävänantoja kaavoineen. L'Mathin sivuja voi tallentaa pdf- ja html-muodossa, joista jälkimmäisen voi julkaista esimerkiksi kotisivuilla, jolloin opiskelijat voivat avata saman sivun L'Mathista pelkän linkin kautta.

L'Mathilla voi myös säätää sivun suurennosta, jolloin takapulpettiinkin nähdään mitä edessä tapahtuu.

 

Monimuotoisuuden huippu

L'Math pohjautuu Node.js- ja Electron-ohjelmapaketteihin, ja on yhteensopiva Windows-, macOS- ja yleisimpien Linux-järjestelmien kanssa. Ohjelmisto on helppo asentaa koneelle kuin koneelle simppelien asentimien kanssa.

 

Käyttöoikeuden hankkiminen

L'Mathin oppilaitosversiota lisensoi Lehto Digital. Lue lisää täältä.