HTML-tiedostoksi vieminen

L'Math osaa tallentaa työkirjan sivun responsiiviseksi HTML-sivuksi, jota voi tarkastella tietokoneen tai mobiililaitteen selaimella. Tarvittaessa L'Math osaa myös kopioida internetistä löytyvän html-muotoisen sivun takaisin editoriin muokattavaksi, joten tällä keinolla yksittäisten sivujen jakaminen on kätevää, etenkin jos käytettävissä on kotisivutilaa tai vaikkapa Dropbox-tili.


1. Valmistele jaettava sivu

Voit viedä L'Mathista yhden sivun kerrallaan. Varmista siis tässä vaiheessa, että vietävällä sivulla on kaikki mitä haluat.

2. Vie sivu

Avaa Tiedosto-valikko. Valitse sieltä Vie sivuVie HTML-sivuna.

3. Valitse alkuperäisen sivun sisällytys

Jos haluat, että html-sivu voidaan palauttaa linkillä L'Mathista takaisin muokattavaksi sivuksi (HUOM! Vaatii kotisivutilaa tai muun html-tiedostojen tarjoilua tukevan alustan, kuten Dropbox-tilin), valitse KYLLÄ.

Jos sivua ei ole tarpeen palauttaa muokattavaksi, valitse EI.

4. Valitse tallennettava tiedosto

Ohjelma miettii hetken luodessaan html-sivua, jonka jälkeen se pyytää sinua valitsemaan tiedoston tallennuspaikan.

5. Valmista!

Jos ja kun sivun tallentaminen onnistuu, L'Math avaa html-sivun automaattisesti järjestelmäsi oletusselaimella. Linux-järjestelmillä L'Math ei välttämättä pysty avaamaan oletusselaintasi, jolloin joudut avaamaan tiedoston itse.

Sivu jakoon?

Jos haluat jakaa sivun esimerkiksi opiskelijoille kopioitavaksi ja valitsit kohdassa 3 'KYLLÄ', sinun tulee siirtää sivu julkiselle www-palvelimelle. L'Math osaa kopioida työkirjojen sivuja http- ja https-protokollien yli anonyymisti käytettäviltä palvelimilta. Esimerkkisivu löytyy täältä.