SaaS-palveluiden tietosuoja

 

Tietosuojaseloste tavallisille ihmisille

Ohessa on lyhennelty ja oiottu kooste siitä, mitä tietoja keräämme ja miksi. Jos et halua lukea totista leikinlaskua vakavasta tietosuoja-asiasta, suosittelemme siirtymään suoraan varsinaiseen viralliseen tietosuojailmoitukseen, joka löytyy jäljempänä.

L'Mathin käyttäjille (lukiolaisille, kurssilaisille, opettajille)
L'Math kerää anonyymejä tilastotietoja

Meidän pitää pystyä seurailemaan lisenssien käyttöä ja käyttöoikeuksia. Samoin me seuraillaan, onko lisenssejä tarpeeksi, ja niin edelleen.

Tätä varten L'Math lähettää meille terveisiä aina kun klikkaat sen auki. Mukana on mm. tiedot ohjelman versiosta, lisenssistä, ja myös käyttäjätilistäsi laskettu anonyymi taikanumero. Myös IP-osoitteesi säilötään.

Turhat tiedot hävitetään

Sopimuksien toteutumista ja noudattamista tarkistellaan aina vähän väliä. Siksi meidän systeemit säilyttää käyttötietoja kaksi vuotta, kunnes palvelin tuhoaa ne automaattisesti! Jos tilaaja lopettaa tilauksen, me heivataan tiedot pois jo vuodessa.

Tiedot pidetään suojassa

Meillä ei ole mahdollisuuksia selvitellä omilla tiedoilla, kuka oikea henkilö on käyttänyt Älmättiä. Se on kuitenkin mahdollista lisenssin tilaajan (esim. työnantajan tai oppilaitoksen) kanssa, ja sitä voidaan harrastaa kun epäillään tai selvitellään jotain hämärää tai luvatonta toimintaa.

Tiedot säilytetään Suomessa meidän käytössä olevilla palvelimilla. Varmuuskopiot salataan (joko tietosuojan tai hifistelyn takia, tiedä häntä), ja nekin säilyy lyhyen elinaikansa EU:n alueella. Tietoja ei siirrellä, ja systeemit on suojattu nykyaikaisilla menetelmillä. (Eli ne ärsyttävät kaksivaiheiset tunnistautumisetkin on olemassa.)

Tiedä oikeutesi

Se ihana tietosuoja-asetus eli keedeepeeärrä takaa tiettyjä oikeuksia rekisteröidyille. Tietoja on oikeus tarkastaa ja korjata, ja on myös oikeus tulla unohdetuksi.

Ennen kuin lähetät vitsikkäästi puolihuolimattoman tietopyynnön, huomioithan että siitä alkaa iso ruljanssi oppilaitoksen/työnantajan kanssa, jotta juuri sinun tiedot voidaan tunnistaa ja tarkastaa/muuttaa/poistaa. Joitain tietoja on myös tilaajien kanssa tehtyjen sopimusten mukaisesti pakko säilyttää tietyn ajan. (Sitä paitsi koulusi, kuntasi, valmennusfirmasi tai työpaikkasi it- tai gdpr-gurulle maksetaan siitä enemän kuin minulle. Kiitos.)

L'Mathin hankkijoille ja tilaajille (rehtoreille, it-guruille, tietosuojahenkilöille)

Jos olet ammatti- tai muu henkilö, jonka työ- tai elinkeinotehtäviin kuuluu perehtyä tietosuoja-asioihin, vahva suositus on siirtyä alle lukemaan varsinaista tietosuojailmoitusta!

TIETO­SUOJA- JA REKISTERI­SELOSTE